Salate

Salata contine un aliment de revigorare, de improspatare si de curatire a organismului. Salata combate mai multe afectiuni, chiar si stresul. Sarurile de iod din salata combat si previn reumatismul, magneziul din aceasta constituie un stimulent al celulelor (intarzie imbatranirea si combate cancerul). Salata mai contine si fosfor (combinat cu vitamina D mentine calciul in organism), cupru (combate afectiunile reumatice, formarea oaselor), zinc (reduce stresul zilnic). In afara acestor saruri minerale, salata mai contine si vitamina A, B, C, D si E.

41. Salata dobrogeana cu miel (6 persoane)

Ingrediente: 300 g carne de miel fripta, 250 g cartofi, 3 oua, 150 g morcovi, 3 fire ceapa verde, 150 g ficat de miel, 2 gogosari, 2 castraveciori acri, 2 lega­turi marar, sare, piper, mustar, 80 g ulei, 1 lingurita otet.

Mod de preparare: Carnea de miel fripta se taie felii egale.  Cartofii si morcovii se fierb si se taie julien, ceapa cruda de asemenea. Se amesteca cu un sos com­pus din otet; ulei, mustar, sare si piper si se aseaza pe un platou sau o salatiera. Se garniseste cu gogosarii si castraveciorii taiati rondele, ficatul prajit si se presara cu mararul tocat.

42. Salata sibiana  (5-6 persoane)

Ingrediente: 500 g cartofi, 300 g bureti, 2 mere, sare, 1 castravete, 100 g crenvursti, 1 ardei iute, 1 legatura marar, 2 linguri smantana, 1 lingura otet, 3 oua, 8 felii salam de Sibiu, 1 lingura maioneza, o salata verde, 2 fire de ceapa verde.

Mod de preparare: Cartofii buretii fierti se taie felii rotunde. Crenvurstii si castrave­tele se taie rondele, ceapa, ardeii si merele se taie felii subtiri si mararul se toaca. Se sareaza si se amesteca cu smantana si cu putin otet. Se aseaza pe un platou adanc si se garniseste cu cornete de salam umplute cu ouale fierte tocate si amestecate cu o lingura de maioneza si cu foi de salata verde. (Cornetele de salam se formeaza din parizer).

1 2 3 4 5 <- Pagina anterioara