Prajituri

Cel mai delicios moment ! Ne mandrim cu numeroase retete de prajituri care cu siguranta va vor lasa gura apa. Prajiturile sunt indragite de toti, dar ne-am intrebat vreodata de ce ? Raspunsul e simplu, in prajituri gasim savoarea si combinatia mai multor ingrediente delicioase, capsuni, mure, zmeura, frisca. Prajituri la rece sau prajituri fierbinti, le avem pe toate si sunt aici sa le incercati si dumneavoastra. Spor la gatit si pofta buna !

71. Spuma de ciocolata

Ingrediente: Oua 4, zahar pudra 100 g, cacao 50g.

Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se bat din nou si, la urma, se amesteca usor cu cacaoa. Se serveste rece, in cupe.

72. Crema de albus

Ingrediente: Albusuri 3, zahar 200 g, nud 100 g, ciocolata 50 g, coniac 60 ml, frisca 200 g, esenta de vanilie 2 lingurite, lamaie 1/2.

Mod de preparare: Intr-o cratita se pune zaharul si deasupra albusul. Se aseaza in baie de apa si se bat spuma cu telul. Se adauga zeama de lamaie si se bate iar, pana se intareste din nou. Se iau de pe foc si se bat, in continuare, cu telul pana se racesc. Dupa aceea, se amesteca cu esenta de vanilie si cu nu­cile tocate. Se toarna in cupe. Se orneaza cu frisca, se toarna in fiecare cupa 10 ml coniac, se presara ciocolata rasa si se serveste.

73. Tigarete

Ingrediente: Faina 280 g, unt 200 g, alune 100 g, zahar 70 g, esenta de vani­lie 2 lingurite, ulei 20 ml, zahar vanilat 2 pachetele.

Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga faina si alunele macinate cat mai fin si se framanta bine. Se fac bastonase de circa 8 cm lungime, care se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se coc la foc potrivit. Se tavalesc calde prin zahar vanilat.

74. Prajitura caramel

Ingrediente: Foile: faina 350 g, unt (margarina) 150 g, oua 1, zahar 150 g, praf de copt 1, esenta de vanilie 1 lingurita; crema: zahar ars 100 g, faina 100 g, lapte 500 ml, zahar 200 g, unt (margarina) 200 g.

Mod de preparare: Se freaca spuma oul cu zaharul si untul, se adauga praful de copt, esenta de vanilie si faina si se amesteca bine. Din acest aluat, se coc trei foi, separat, care se unesc intre ele cu crema, pastrandu-se o parte pentru a imbraca prajitura. Se trag niste linii cu furculita deasupra si se taie bucati lungi. Pentru prepararea cremei, faina se fierbe cu lapte, cu 100 g zahar si 100 g zahar ars. Cand se raceste, se amesteca cu untul frecat spuma.

75. Gurite dulci

Ingrediente: Faina 500 g, zahar 150 g, oua 3, miere de albine 150 g, praf de copt 1 plic, scortisoara sau cuisoare 1 plic, lamaie 50 g, sare.

Mod de preparare: Faina, impreuna cu zaharul, mierea de albine, ouale, praful de copt, scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie rasa si putina sare, se framanta bine pana se obtine un aluat omogen care se lasa o ora la rece. Dupa aceea, se rup bucatele de aluat, de marimea unei nuci, se rotunjesc si se aseaza intr-o tava, pe hartie velina. Se coc la foc potrivit. Se pot pudra cu zahar.

76. Prajitura cu fructe zaharisite

Ingrediente: Zahar pudra 225 g, oua 2, unt topit 80 g, coaja rasa de lamaie, smantana un pahar, faina 180 g, drojdie pudra 100 g, fructe zaha­risite 125 g.

Mod de preparare: Se bat ouale si zaharul spuma. Se adauga untul topit (caldut), smantana, coaja rasa de lamaie, drojdia si faina si se amesteca bine. intr-un vas, uns cu unt si tapetat cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc mic, 45 de minute. Prajitura se rastoarna pe un platou si se presara cu fructe taiate si amestecate cu frisca.

77. Sufleu de vanilie

Ingrediente: Lapte 1 pahar, vanilie 1/2 baton, unt 50 g, oua 6, zahar 100 g.

Mod de preparare: Laptele, faina, zaharul, 10 g unt, 3 galbenusuri si vanilia se pun la foc, se amesteca pana se ingroasa si, apoi, se mai pun 3 galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mai sus, cand este inca fierbinte. Se unge un vas de sufleu cu unt, se toarna compozitia in el si se da la cuptor, la foc potrivit, cu 15 minute inainte de a fi servit. Se rastoarna pe un platou, se pudreaza cu zahar si se serveste cu frisca batuta.

78. Biscuiti

Ingrediente: Faina 500 g, unt 250 g, zahar 150 g, oua 1, lapte 50 ml, praf de copt 1 pachet, esenta de vanilie.

Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga oul, esenta de vanilie, praful de copt, dizolvat in lapte si faina. Se framanta bine, se lasa sa stea o ora, apoi se intinde o foaie care se taie in diferite forme. Se pun in tava, unsa cu unt si tapetata cu faina, se dau la cuptor si se coc la foc potrivit. Se scot din tava fierbinti. Se pot servi simpli sau uniti cu gem (marmelada), crema de ciocolata sau rahat.

79. Crema de mere

Ingrediente: Mere ionatane 750 g, vanilie 1/2 baton, gelatina 3-4 foi, frisca 400 g, zahar 200 g.

Mod de preparare: Merele se curata, se taie in patru, li se scot semintele, apoi se taie in felii si se fierb cu 250 ml apa, vanilie si zahar. Dupa ce au fiert, se scot si se dau prin sita si se adauga gelatina topita. Cand crema s-a racit, se adauga 250 g frisca, se pune intr-o forma creata, de sarlota si se da la frigider. Apoi, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca.

80. Budinca cu branza de vaci

Ingrediente: Branza de vaci 300 g, unt 100 g, zahar 150 g, stafide 60 g, faina 2,5 linguri, oua 3, lapte 1 pahar, telemea de oi 80 g, coaja de lamaie, vanilie 1 plic, smantana 120 g, zahar pudra.

Mod de preparare: Se face un sos alb din 60 g unt, 2 linguri faina si lapte, apoi se amesteca cu branza de vaci stoarsa, telemeaua desarata, stafidele, coaja de lamaie rasa, vanilia, ouale si 1/2 lingura de faina. Se unge o forma cu unt si, in ea, se pune compozitia. Se da la cuptor, in bain marie, 45 de minute, la foc potrivit si, cand este gata, se mai lasa cateva minute in forma si apoi se rastoarna pe un platou. Separat, se serveste smantana si zaharul pudra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 <- Pagina anterioara Urmatoarea pagina ->