Prajituri

Cel mai delicios moment ! Ne mandrim cu numeroase retete de prajituri care cu siguranta va vor lasa gura apa. Prajiturile sunt indragite de toti, dar ne-am intrebat vreodata de ce ? Raspunsul e simplu, in prajituri gasim savoarea si combinatia mai multor ingrediente delicioase, capsuni, mure, zmeura, frisca. Prajituri la rece sau prajituri fierbinti, le avem pe toate si sunt aici sa le incercati si dumneavoastra. Spor la gatit si pofta buna !

21. Crema de vanilie

Ingrediente: Lapte 250 ml, zahar 200 g, vanilie, unt.

Mod de preparare: Intr-un vas, se amesteca laptele cu 15 galbenusuri si se pun la foc mic, pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. Separat, se bat 15 albusuri cu 200 g de zahar si vanilie si, apoi, se amesteca bine cu compozitia fiarta si racita. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se fierbe, 30-40 minute, in bain-marie. Se scoate pe un platou si se serveste cu sirop de fructe.

22. Crema de capsuni

Ingrediente: Capsuni 600 g, zahar 120 g, lapte 250 ml, vanilina, zeamil 25 g, oua 3.

Mod de preparare: Capsunile se spala si se curata de codite, apoi se scurg bine de apa. Se aleg 15 capsuni frumoase pentru ornat, iar celelalte se taie in sferturi, se pun intr-un castron si deasupra lor se presara zahar (50 g). Castronul se tine la rece. Intre timp, se pune laptele la fiert cu 40 g zahar si vanilie, apoi se lasa sa se raceasca. In alt vas, se dizolva zeamilul cu putin lapte racit. In el se adauga 3 galbenusuri si laptele, apoi se amesteca compo­zitia bine. Vasul cu compozitia se pune in alt vas mai mare cu apa fierbinte, asezat pe foc. Compozitia se bate cu telul, continuu, pana ce da in clocot. Apoi, vasul se ia de pe foc si se amesteca compozitia pana ce se raceste. Separat, se bat cele 3 albusuri spuma, la care se adauga 30 g zahar, apoi capsunile macerate si crema racita si se amesteca usor. Apoi compozitia se toarna in pahare, care se vor tine la frigider. Cand se serveste, crema se orneaza cu capsunile oprite pentru decor. Se poate servi si cu frisca batuta.

23. Chec cu ciocolata

Ingrediente: Unt 140 g, zahar 280 g, amidon 140 g, cacao 30 g, oua 6.

Mod de preparare: Untul se amesteca cu jumatate din zahar, se adauga apoi gal­benusurile si se amesteca bine cu un tel pana ce zaharul se topeste. Se adauga cacaoa si amidonul si se omogenizeaza totul bine. Albusurile se bat cu restul de zahar, apoi se amesteca ambele compozitii, dupa care se toarna intr-o tava unsa cu unt si data cu un praf de faina. Se coace la foc iute la inceput si potrivit dupa ce a crescut.

24. Crema de ciocolata

Ingrediente: Frisca 500 g, ciocolata 100 g, oua 8, zahar 275 g, piscoturi 200 g, lapte 150 ml, alcool 100 ml, marmelada de caise 300 g.

Mod de preparare: Intr-un vas, se pun la fiert frisca, ciocolata rasa, 5 galbenusuri, 3 oua intregi, 125 g de zahar si faina. Dupa ce au fiert bine si s-a obtinut o crema mai densa, se lasa la rece si, apoi, se bate spuma. Se ung piscoturile cu marmelada de caise, se stropesc cu lapte si rom si, apoi, se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se toarna crema peste piscoturile astfel pregatate, apoi se acopera cu albusuri batute spuma cu 150 g de zahar. Se da la cuptor sa se rumeneasca si, apoi, se serveste calda.

25. Capsuni cu frisca

Ingrediente: Capsune 400 g, frisca 100 g.

Mod de preparare: Capsunile se spala, se scurg, se curata de codite si, apoi, se pun in cupe si se acopera cu frisca.

26. Bezele

Ingrediente: Albusuri 250 g, zahar 500 g.

Mod de preparare: Se incalzeste zaharul si se incorporeaza in albusuri, putin cate putin, in timp ce acestea se bat spuma. Se tapeteaza tava cu o bucata de hartie alba, pe care se pune compozitia cu o lingurita. Se da la cuptor, la foc mic si se scoate cand bezelele s-au intarit. Se desprind de pe hartie si se servesc reci.

27. Tarta cu caise

Ingrediente: Unt 200 g, zahar 250 g, faina 230 g, oua 4, zahar vanilat 2 pa­chete, ulei 20 ml, sare, caise 2 kg, esenta de vanilie 2 lin­gurite.

Mod de preparare: Ouale se freaca spuma cu 200 g zahar si cu untul. Se adauga esenta de vanilie, un varf de cutit de sare, apoi 200 g faina. Se pune intr-o tava tapetata cu ulei si restul de faina. Deasupra se aseaza caisele desfacute in jumatati, cu partea interioara in sus. In fiecare se presara putin din restul de zahar. Se da la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-a racorit, se presara cu zahar vanilat.

28. Crema de cartofi cu caise

Ingrediente: Cartofi 300 g, lapte 500 ml, frisca 300 g, rom 25 ml, zahar 80 g, caise din dulceata 4.

Mod de preparare: Cartofii, fierti si pasati, se amesteca cu laptele clocotit, cu zahar si putina sare. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, amestecand continuu. Se ia de pe foc si, cand compozitia s-a racit bine, se adauga romul si 250 g frisca. Se toarna in cupe si se orneaza cu caise si cu restul de frisca.

29. Piramide cu visine

Ingrediente: Aluatul: faina 300 g, unt 200 g, zahar 100 g, galbenusuri 2 lapte 40 ml, praf de copt 1/4 lingurita, esenta de vanilie 2 lingurite, zahar vanilat 2 pachete; umplutura: 150 g visine din dulceata.

Mod de preparare: Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, esenta de vanilie praful de copt si laptele. Faina se cerne pe planseta, se amesteca cu untul se adanceste la mijloc, se toarna usor compozitia de mai sus si se amesteca facandu-se un aluat care se framanta. Se lasa sa stea o ora la rece, apoi se intinde o foaie care se taie in patrate. In fiecare patrat se pun cateva visine, asezate in piramida. Se ridica apoi marginile ca sa nu iasa dulceata si se strang ca sa formeze niste piramide. Se coc la foc iute. Se servesc pudrat cu zahar vanilat.

30. Desert rapid cu fructe si inghetata

Ingrediente: Piscoturi de sampanie, inghetata, zmeura sau capsune, lichior sau coniac, frisca.

Mod de preparare: Pe fiecare farfurie se aseaza trei piscoturi de sampanie, deasupra se pune o bucata de inghetata si, apoi, din nou doua sau trei piscoturi Se inconjoara totul cu zmeura sau capsune. Se stropeste cu lichior sau coniac si se imbraca cu frisca. Se orneaza cu doua, trei fructe.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 <- Pagina anterioara Urmatoarea pagina ->