Prajituri

Cel mai delicios moment ! Ne mandrim cu numeroase retete de prajituri care cu siguranta va vor lasa gura apa. Prajiturile sunt indragite de toti, dar ne-am intrebat vreodata de ce ? Raspunsul e simplu, in prajituri gasim savoarea si combinatia mai multor ingrediente delicioase, capsuni, mure, zmeura, frisca. Prajituri la rece sau prajituri fierbinti, le avem pe toate si sunt aici sa le incercati si dumneavoastra. Spor la gatit si pofta buna !

91. Bavarezi cu ciocolata

Ingrediente: Lapte 250 ml, vanilie 1 pliculet, ciocolata 120 g sau cacao 2 lin­guri, oua 4, gelatina 3-4 foi, frisca batuta 300 g, zahar 200 g.

Mod de preparare: Laptele se fierbe cu ciocolata, taiata bucatele, 3-4 minute. Se amesteca cu ouale, batute cu telul si, cand incepe sa se ingroasa, fara sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece. Cand s-a racit, se amesteca cu frisca, apoi se pune intr-o forma de sarlota sau in forme diferite si se da la frigider. Cand s-a inchegat bine, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca. Pentru a iesi usor din forma, se baga forma in apa fierbinte.

92. Budinca de fructe cu biscuiti

Ingrediente: Biscuiti 500 g, fructe zaharisite 200 g, banane 2, stafide 50 g, lapte 50 ml, oua 4, zahar 150 g, vanilie, rom, unt 20 g, sos de vin.

Mod de preparare: Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu biscuiti. Restul de biscuiti se sfarama, trecandu-se prin masina de tocat. Se aseaza un rand de biscuiti sfaramati si un rand de fructe zaharisite, amestecate cu stafide si felii de banane descojite. Se amesteca zaharul cu ouale, laptele, vanilia si romul si se fierbe compozitia, in baie de apa, pana se ingroasa. Se toarna, apoi, peste biscuiti, pana ii acopera, se pun la cuptor si se coc la foc potrivit. Budinca se serveste cu sos de vin.

93. Salam de nuci

Ingrediente: Biscuiti 500 g, unt 200 g, rom 100 ml, galbenusuri fierte 2, cacao 50 g, visine din dulceata, bine scurse 100 g, rahat 100 g, zahar pudra 250 g, ciocolata rasa 100 g, nuci macinate 100 g.

Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu 200 g zahar, galbenusurile, 30 g cacao si rom. Se adauga biscuitii sfaramati, rahatul taiat bucatele, visinile, nucile si ciocolata si se amesteca bine. Se presara o foaie de pergament cu zaharul si cacaoa ramasa. Compozitiei i se da forma unui sul, se stringe in foaia de pergament si se tine la rece pana a doua zi, dupa care se poate taia felii si servi.

94. Cremsnit

Ingrediente: Foile: unt 250 g, faina 250 g, ou 1, zeama de lamaie 1 lingurita, sare 1/4 lingurita, apa 100 ml, zahar vanilat 4 pachete; crema: lapte 1\2 L, zahar 125 g, faina 120 g, galbenusuri 3, esenta de vanilie 2, unt 100 g, sare.

Mod de preparare: Din unt, faina, ou, zeama de lamaie, apa si sare se face un aluat frantuzesc care se desparte in doua, se intind doua foi si se coc. Intre ele se pune crema de vanilie, se taie bucati si apoi se pudreaza cu zaharul vanilat.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 <- Pagina anterioara