Oua umplute

Ouale umplute. Poate cele mai apreciate de catre noi toti din toate preparatele din oua. De ce ? pentru ca le putem umple cu ce ne place cel mai mult. Iata cateva idei despre cum le puteti prepara.

Spor la gatit si pofta buna !

1. Oua umplute cu carne de porc (cu garnitura de budinca de cartofi)

Ingrediente: 12 oua, 2 galbenusuri, 600 g cartofi, 120 g unt, piper, sare, cimbru, nucsoara rasa, 500 g carne de porc, 1 ceapa, 1 morcov, 3 linguri faina, 1/3 L supa, 3/4 pahar vin.

Mod de preparare: Ouale se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie in doua si se scot gal­benusurile. Carnea se frige cu grasime, ceapa, morcovul, sare si piper. Cand este gata se scoate carnea si din fond se face un sos cu faina, cim­bru, supa si vin, apoi se strecoara. Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca, cu galbenusurile scoase de la ouale fierte si cu putin sos si se umplu ouale. Cartofii se fierb, se dau prin sita si se amesteca cu 1,5 lin­guri faina, 2 galbenusuri crude, sare, nucsoara si putin zahar. Se face din el un soclu (de marimea unei farfuri), se pune pe o tava unsa, soclul se unge cu ou si se da la cuptor incins. Cand este rumenit, se pune pe un platou, deasupra ouale umplute si se napeaza cu sosul de friptura ramas.

2. Oua umplute cu cascaval (cu garnitura de budinca din branza de vaci si salam de Sibiu)

Ingrediente: 13 oua, 500 g branza de vaci, 200 g cascaval, 120 g unt, 18 felii de sa­lam de Sibiu (taiat subtire la masina), 1,5 linguri faina, sare, 15 g zahar, boia iute.

Mod de preparare: Branza de vaci se amesteca la cald cu faina, 3 oua crude, sare, zahar si 30 g unt topit. Se unge cu unt fundul unui platou de metal, se pune branza si se aseaza pe o paleta in forma de tarta. Se da la cuptor circa 15 minute. Se fierb 9 oua 10 minute, se scot cojile, se taie in doua in lun­gime si se scot galbenusurile. Cascavalul ras se amesteca cu galbenusu­rile fierte, 1 ou crud, putina boia iute si pesmet. Cu aceasta compozitie se umplu ouale. Salamul se pune deasupra oualelor, apoi se aseaza pe platou pe soclul din branza de vaci si se mai da la cuptor 4 minute. Se serveste fierbinte cu putin sos de friptura peste salam.

3. Oua umplute cu ciuperci (cu garnitura de budinca de gris cu sunca)

Ingrediente: 13 oua, 600 g ciuperci, 1 ceapa, sare, piper, 150 g unt, 2 linguri pesmet, 1 legatura marar, 220 g gris, 120 g sunca, 3 pahare de lapte, 1,5 linguri faina.

Mod de preparare: Se fierb 12 oua 10 minute, se scot cojile, se taie in doua in lung si se scot galbenusurile. Ciupercile se soteaza in unt cu ceapa si sare, apoi se toaca marunt si se amesteca cu gablenusurile, mararul tocat, 1 lingura sos alb si pesmet si se umplu ouale. Separat se face un soclu (se fierbe grisul cu 1,5 pahare de lapte si sare, si cand s-a ingrosat se pune sunca taiata julien si un ou crud). Se toarna pe un platou de metal, peste soclu se aseaza ouale umplute si se da la cuptor incins 4 minute. Se napeaza cu sos alb fierbinte (preparat din 1,5 pahare lapte, 1,5 linguri faina, sare si unt).

4. Oua umplute cu costita si varza bihorene (cu garnitura de carnati ardelenesti prajiti)

Ingrediente: 12 oua, 24 bureti mari de fag (pastravi), sare, piper, 500 g carnati, 3/4 pahar vin rosu, 15 g faina, 120 g untura, 3 mere, 500 g varza creata, 1 ceapa, 50 g costita, putin sos la friptura.

Mod de preparare: Costita, merele, ceapa si varza se taie marunt si se soteaza cu 60 g untura, 15 g zahar, sare si faina. La urma se pune vinul si se mai fierbe pana ce a scazut. Ouale se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie in doua in lung si se scot galbenusurile. Se umplu cu compozitia de costita si varza. Buretii se spala bine, se da sare si piper si se prajesc pe ambele parti. Se aseaza pe un platou de metal una langa alta si in fiecare burete se pune cate un ou umplut. Se dau la cuptor 2-3 minute, sa fie fierbinti, si se napeaza cu putin sos de friptura. Se presara pe ele galbenusul tocat si se garnisesc cu carnati taiati rondele si prajiti.

5. Oua umplute cu ficat (cu garnitura crutoane din foitaj)

Ingrediente: 12 oua, 500 g ficat de pasare sau de porc, 1 ceapa, 15 g faina, 150 g unt, sare, piper, 3 linguri vin rosu, sos Modera, 12 crutoane coapte din foitaj.

Mod de preparare: Ouale se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie in doua si se scot gal­benusurile. Ficatul se soteaza cu ceapa si unt, apoi se toaca marunt si se amesteca cu galbenusurile, 80 g unt, sare, piper si vin rosu. Se umplu ouale, se aseaza pe crutoane, apoi se aseaza pe un platou si se napeaza cu sos Madera.

6. Oua umplute cu file afumat (cu garnitura de budinca de urzici)

Ingrediente: 1,8 kg urzici, 300 g file afumat, 150 g unt, 6 catei de usturoi, nuc­soara rasa, 12 oua, putin sos de friptura.

Mod de preparare: Urzicile se spala bine si se fierb 10 minute in apa cu sare. Se stre­coara si se toaca marunt. Intr-o cratita se pun 80 g unt si cand s-a in­calzit se pun urzicile, sare, usturoiul tocat, nucsoara si putina supa, se fierb si la urma se pun 3 oua crude. Se aseaza pe un platou de metal si se dau la cuptor 10 minute. Se fierb 10 minute 9 oua, se scot cojile, se taie in doua in lung si se scot galbenusurile. Se amesteca cu 30 g unt si cu fileul fiert tocat si se umplu ouale. Se pun pe soclu de urzici si se servesc fierbinti napate cu putin sos de friptura.

7. Oua umplute cu friptura de miel (cu garnitura de anghinare)

Ingrediente: 12 oua, 18 bucati de anghinare, sare, piper, 3 linguri smantana, 600 g carne de miel, 1 ceapa, 120 g ulei, 5 catei de usturoi, 3/4 pahar vin rosu, 3/4 lingura faina, 1,5 pahare supa.

Mod de preparare: Carnea de miel se frige cu ulei, ceapa si usturoiul. Se scoate si din fond se face un sos cu faina, supa, vin si sare, apoi se strecoara. Ouale se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie in doua si se scot galbenusurile. Friptura de miel se toaca si se amesteca cu galbenusurile, sare, piper si 3 linguri de sos si se umplu albusurile fierte. Se pun in bucatile de an­ghinare, se incalzesc la cuptor si se servesc napate cu restul de sos.

8. Oua umplute cu sos de raci (cu garnitura de raci)

Ingrediente: 12 oua, 36 cozi de raci, 1,5 linguri smantana, 60 g unt, 3/4 lingura faina, boia iute, putin coniac, sare, 18 crutoane ovale prajite, 1,5 pahare supa de raci.

Mod de preparare: Se face un sos suprem din unt, faina, supa, boia iute, sare si smantana. Ouale se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie in doua in lung si se scot galbenusurile. Se amesteca cu 3 linguri sos de raci tocati si se umplu ouale. Se aseaza pe un platou, se tin la cald si se napeaza cu restul de sa­de raci. Se garnisesc cu cozile de raci.

9. Snitele de oua umplute cu ansoa (cu garnitura de pilaf)

Ingrediente: 13 oua, 6 fileuri de ansoa, 220 g orez, 150 g unt, 1/3 L supa, 1,5 linguri faina, 1/3 lapte, sare, 200 g pesment alb, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se fierb 10 minute 12 oua, apoi se curata de coaja si se taie in doua, in lungime. Se face un sos alb din 60 g unt, faina, lapte si sare. Se scot galbenusurile si se amesteca cu 3 linguri de sos alb si cu fileurile de ansoa taiate marunt. Ouale se umplu cu aceasta compozitie, se napeaza cu restul de sos alb si se dau la rece. Cand s-au racit se dau prin faina, ou batut si pesment si se prajesc in ulei. Separat se face un pilaf din orez, supa, unt si sare. Pilaful se aseaza intr-un platou in mijloc si ouale in jurul pilafului.

1 2 <- Pagina anterioara