Oua ochiuri cu garnituri

Oua ochiuri cu garnituri. Intrucat medicul spune ca in alimentatia unui copil sau adolescent trebuie sa includem circa 6-7 oua pe saptamana, iata cum le puteti prepara cu garnituri deosebite.

Spor la gatit si pofta buna !

1. Ochiuri americane (cu garnitura de piept afumat prajit si rosii sotate)

Ingrediente: 12 oua, ulei de prajit, 300 g rosii, 150 g piept afumat, sare, piper.

Mod de preparare: Se prajesc ouale unul cate unul si se aseaza pe un platou cu pieptul afumat (felii) prajit si cu rosiile sotate.

2. Ochiuri pe crutoane I (cu garnitura de piept afumat prajit si rosii prajite in unt) (12 persoane)

Ingrediente: 12 oua, 12 crutoane rotunde prajite, 6 rosii, 400 g piept afumat, 60 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Pieptul afumat se taie felii subtiri (daca este prea sarat se tine in apa rece 1 ora). Se fac ochiurile in unt, se aseaza fiecare pe cruton si se pun pe platou. Pieptul se prajeste intr-o tigaie, se garnisesc ochiurile cu 12 jumatati de rosii curatate si prajite in unt cu sare si cu putin zahar.

3. Ochiuri pe crutoane II (cu garnitura de napi si fileuri de ansoa) (12 pers)

Ingrediente: 12 oua, 12 crutoane rotunde prajite, 1 cutie fileuri de ansoa, piper, 12 napi rotunzi, 120 g unt, 120 g nuci.

Mod de preparare: Ochiurile se prepara in putin unt si se aseaza pe crutoane. Napii cura­tati se fierb 6 minute in apa cu sare. Napii se dau prin unt si nuca maci­nata si se aseaza pe platoul cu ochiurile si fileurile de ansoa. Se servesc fierbinti.

4. Ochiuri cu andive (cu garnitura de napi gratinati cu sunca tocata)(12 pers)

Ingrediente: 12 oua, 400 g andive, 100 g unt, 120 g sunca, 1/2 L lapte, 1 lingura faina, sare.

Mod de preparare: Andivele se curata, se spala si se fierb in apa cu sare si 15 g unt, 8-10 minute. Se strecoara, se scurg bine si se aseaza intr-un vas de gratinat bine uns cu unt. Se da la cuptor cu 2 linguri supa. Intre timp se prepara ochiurile, se aseaza estetic peste andive si se napeaza totul cu sos alb (facut din lapte, unt, faina si sare). Deasupra se presara cu sunca tocata si se servesc calde.

5. Ochiuri cu legume (cu garnitura de mazare si rosii sotate)

Ingrediente: 12 oua, 800 g mazare fina, 1 lingura faina, 1/3 L lapte, sare, 100 g unt, 2 linguri smantana, 500 g rosii, 1 ceapa, zahar, 1 legatura marar.

Mod de preparare: Mazarea se fierbe in apa clocotita 15-20 minute, se strecoara si se soteaza in 60 g unt, faina, putina apa sau supa, sare, un praf zahar si mararul tocat. Se pune intr-un platou adanc. Separat se prepara ochiu­rile cu unt, se aseaza pe mazare si se napeaza cu un sos alb (facut din unt, faina, lapte, smantana si sare). La urma se soteaza rosiile (curatate si ta­iate) cu unt, sare, zahar si se pune cu lingurita pe fiecare ou, anturate de cateva boabe de mazare.

1 2 <-Pagina anterioara