Oua fierte cu garnitura festiva

Oua fierte cu garnitura festiva. Este timpul sa va incantati invitatii cu aceste minunate preparate din oua. Veti primi aprecieri de cea mai inalta treapta pentru aceste bucate. Incercati-le.

Spor la gatit si pofta buna !

1. Oua fierte cu montura festiva (cu garnitura de salata de icre cu migdale, crutoane si masline umplute cu ansoa)

Ingrediente: 12 oua, 150 g icre tescuite, 200 g masline mari, 1 tub pasta de ansoa, 12 crutoane prajite, 1/2 lamaie, 30 g migdale prajite, 180 g ulei, 1 felie fran­zela, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Migdalele se piseaza in piua, apoi icrele si se amesteca cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca bine cu ulei si cu zeama de lamaie. Se gusta de sare. Ouale se fierb, se scot cojile si se pun pe crutoane, apoi se pun pe un platou in cerc. Icrele se aseaza in mijlocul platoului in piramida. O parte din icre se sprituiesc in rozele peste oua si piramida de icre, se garniseste cu maslinele umplute cu pasta de ansoa si buche­tele de patrunjel.

2. Oua fierte cleioase cu montura gradinareasca (cu garnitura de mazare, salata verde si arpagic)

Ingrediente: 12 oua, 600 g mazare, 100 g unt, 1/3 L lapte, 2 linguri faina, sare, za­har, 150 g arpagic, 3 salate verzi, 1 legatura marar, 12 crutoane rotunde prajite.

Mod de preparare: Ouale se pun la fiert in apa clocotita cu sare (sa nu se sparga). Se fierb 5-6 minute, se scot si se pun in apa rece apoi se curata de coaja. Mazarea se fierbe in apa clocotita cu sare. Salata, la fel, se fierbe cu ma­zarea. Arpagicul se pune la cuptor cu putina apa, sare si unt. Cand s-a facut se amesteca cu mazarea 3 salate taiate bucati, mararul tocat, putin zahar si putina faina. Se face un sos alb din unt, faina, lapte si sare. Ouale incalzite se aseaza in forma de cerc pe crutoane, apoi pe platou. In mijlocul cercului de oua se pune mazarea si sosul peste oua.

3. Oua fierte japoneze (cu garnitura de pilaf de scoici si fileuri de ansoa)

Ingrediente: 12 oua, 250 g orez, 1/2 lingurita boia iute sau curry, 1 ceapa, ½ L supa, 30 scoici, 6 fileuri de ansoa, 100 g unt, 30 g faina 1,5 pahar lapte, sare, 50 g capere.

Mod de preparare: Ouale se fierb si se curata. Se face un pilaf din orez, 80 g unt, scoicile spalate, supa, praful curry si sarea. Cand pilaful este gata se intinde pe un platou si deasupra se pun ouale incalzite. Se napeaza cu un sos alb facut din unt, faina, lapte si sare. Se decoreaza cu fileurile de ansoa taiate in lung si cu caperele.

4. Oua fierte condimentate (cu garnitura de rosii sotate cu fileuri de peste fierte si oua gratinate)

Ingrediente: 15 oua, 6 fire ceapa verde, 500 g rosii, 1,5 lingura faina, 150 g unt, 1/2 pahar lapte, 3 linguri smantana, 6 catei usturoi, 300 g file de peste, 3 fileuri de ansoa, 15 g sofran, sare.

Mod de preparare: Rosiile se curata, se taie si se soteaza cu 60 g unt, ceapa verde si ustu­roiul taiate marunt, sare si putin zahar. Separat se face un sos alb din unt, lapte faina, sofran, sare si 3 linguri smantana. Jumatate din sos se amesteca cu fileurile de peste posate (fierte) cu 3 oua crude si cu rosiile. Se unge cu unt o forma de torta, se pune in ea compozitia si se da la cuptor intr-o tava cu apa (bain marie). Cand s-a prins, se rastoarna pe platou si 12 oua fierte si se aseaza pe aceasta torta. Se napeaza cu restul de sos si se garniseste cu fileurile de ansoa.

5. Oua la pahar (12 persoane)

Ingrediente: 12 oua, sare, piper, putin unt.

Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu sare si cand clocoteste se pun ouale unul dupa altul cu o lingura. Se fierb exact 3 minute, se scot si se sparg la un capat si cu o lingurita se scot si se pun intr-un pahar. Se servesc cu sare, piper si putin unt proaspat topit.

6. Oua fierte cu garnitura asortata (cu garnitura de chiftelute de cartofi si limba fiarta afumata)

Ingrediente: 12 oua, 800 g cartofi, 150 g unt, 120 g faina, 3 galbenusuri, sare, nuc­soara rasa, 1 L lapte, 50 g limba fiarta afumata, putin zahar.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se taie bucati si se fierb in apa cu sare. Se strecoara, se dau prin sita si se amesteca (fierbinti) cu 60 g faina, 30 g unt, galbenusurile, nucsoara, sare si putin zahar. Se fac 12 chiftelute si se prajesc in unt. Se aseaza pe un platou si pe fiecare se pune cate un ou fiert cald, curatat de coaja. Ouale se napeaza cu sos alb (facut din 60 g faina, 30 g unt, 1/4 L lapte si sare) si deasupra se pune cate o felie de limba rotunjita.

7. Oua fierte portugheze (cu garnitura din rosii sotate si limba fiarta afumata)

Ingrediente: 12 oua, 800 g rosii, 120 g unt, 60 g limba afumata, sare, zahar, 5 catei usturoi, 1 legatura marar, 5 linguri sos gros Madera din vin rosu, 12 crutoane prajite.

Mod de preparare: Se fierb ouale, se curata si se aseaza calde pe crutoane. Ro­siile curatate si taiate se soteaza si se pun in mijlocul platoului, iar ouale imprejur. Limba se taie felii si se aseaza peste rosii, apoi totul se napeaza cu sosul Madera fierbinte.

8. Oua fierte ca la Snagov (cu garnitura de salpicon de pui si bureti sotati)

Ingrediente: 12 oua, 600 g bureti, 600 g pui, sare, piper, 1 legatura marar, 3/4 lin­gura de faina, 3 linguri smantana, 1 ceapa, 120 g unt, 12 crutoane prajite, Maggi.

Mod de preparare: Puiul se fierbe cu ceapa si sarea. Buretii se taie si se soteaza in unt. Separat se face un sos suprem din zeama de la pui, 90 g unt, faina, sare si 3 linguri smantana. Jumatate din sos se amesteca cu buretii si cu car­nea de pui taiata marunt. Ouale se fierb , se curata de coaja si se pun pe crutoane. Se aseaza coroana pe un platou, se napeaza cu res­tul de sos fierbinte si se presara cu mararul tocat. In mijlocul platoului se pune salpiconul de pui fierbinte.

9. Oua fierte ca la Crevedia (cu garnitura de spanac cu sos alb si jambon tocat)

Ingrediente: 12 oua, 1,8 kg spanac, 5 catei usturoi, sare, nucsoara rasa, 150 g unt, 1,5 linguri faina, 3 pahare lapte, 80 g jambon afumat.

Mod de preparare: Spanacul se curata, se spala bine si se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge, se toaca si se amesteca cu 60 g unt, usturoiul tocat si nucsoara. Se face un sos alb din 90 g unt, faina, lapte si sare, si jumatate din sos, se amesteca cu spanacul si se mai fierbe 4-5 minute. Spanacul se aseaza pe un platou, deasupra se pun ouale calde fierte. Se napeaza cu restul de sos fierbinte si se presara cu jambonul tocat.

10. Oua fierte ca la Sura Dacilor (cu garnitura de mamaliguta, sunca de mistret si tocanita cu minatarci, castraveti acri si rosii)

Ingrediente: 12 oua, 12 felii mari de sunca cruda de mistret sau urs, 600 g mina­tarci, 5 castraveciori in otet, sare, piper, 3/4 pahar vin rosu, foaie dafin, 300 g rosii, 6 linguri de sos de friptura, 400 g malai, 80 g ulei, 1 lingura faina.

Mod de preparare: Se face o mamaliguta pripita (nu moale) si se rastoarna fierbinte pe platou sa se platizeze. Se face apoi o tocanita din ceapa tocata, grasime, castraveciorii taiati marunt, minatarcile taiate, rosiile curatate si taiate, piper, sare si se termina cu putina faina si cu vinul. Ouale fierte se invelesc in feliile de sunca, se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor 4 minute. Se aseaza apoi pe marginea mamaligii fierbinti si la mijloc se pune tocanita. Ouale se napeaza cu sos de friptura fierbinte.

1 2 3 <- Pagina anterioara Urmatoarea pagina ->