Ochiuri in caselote (la capac)

Ochiuri in casolete (la capac). O exceleta idee pentru o masa festiva de circa 12 persoane. Invitatii dumneavoastra vor fi foarte incantati de aceste preparate din oua.

Spor la gatit si pofta buna !

1. Ochiuri in casolete (la capac) I (cu garnitura de creier cu sos alb) (12 pers)

Ingrediente: 12 casolete, 12 oua, 1 creier (circa 500 g), sare, foaie de dafin, 3/4 lin­gura faina, 100 g unt, 3 linguri smantana, 1 lingura otet.

Mod de preparare: Creierul se curata de pielita si se lasa la apa curgatoare 30 minute, apoi se fierbe in apa cu sare, dafin si otet. Din zeama, se face un sos alb, cu unt, faina si smantana. Se ung casoletele cu unt, se sparge cate un ou in fiecare casoleta si se dau la cuptor intr-o tava cu apa. Se fierb 5 mi­nute, ca ouale sa ramana moi. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se pune peste oua creierul taiat cu sosul suprem.

2. Ochiuri in casolete (la capac) II (cu garnitura de raci cu sos de unt de raci si smantana) (12 persoane)

Ingrediente: 12 casolete, 12 oua, 36 cozi de raci sau 1 cutie crabi, 60 g unt, 3/4 lin­gura faina, putina supa, 2 linguri smantana, sare, boia iute, 30 g unt, pu­tin coniac.

Mod de preparare: Casoletele se ung cu unt, se sparge in fiecare cate un ou si se dau la cuptor intr-o tava cu apa, circa 5 minute ca ouale sa ramana moi. Se face un sos suprem din unt de vaci , faina, supa, smantana, sare si boia iute. Cand ouale sunt gata se scot de la cuptor si peste ele se pun racii taiati amestecati in sos. Se servesc calde cu felii de raci deasupra.

3. Ochiuri in casolete (la capac) III (cu garnitura de fileuri de sardele)(12 pers)

Ingrediente: 12 casolete, 12 oua, 150 g sunca, 200 g fileuri de sardele, 5 linguri sos Modera , 80 g unt.

Mod de preparare: Casoletele se ung gros cu unt, se presara cu sunca tocata, se sparge in fiecare cate un ou, se sareaza si se dau la cuptor intr-o tava cu apa circa 5 minute, ca ouale sa ramana moi. Se scot casoletele din cuptor, peste oua se pun fileurile de sardele calde si se napeaza cu sos Madera.

4. Ochiuri in casolete IV (cu garnitura de rosii sotate si sunca) (12 persoane)

Ingrediente: 12 casolete, 12 oua, 600 g rosii, 100 g sunca, sare, 5 catei de lusturoi, 120 g unt, zahar, jiu de carne.

Mod de preparare: Rosiile se soteaza in unt, sare, zahar si usturoi. Cand au scazut, se impart in casoletele unse cu unt, se sparge in fiecare cate un ou si se dau la cuptor intr-o tava cu apa, circa 5 minute ca ouale sa ramana moi. Cand sunt gata, se scot si peste oua se pune sunca incalzita in putin jiu de carne.

1 2 <- Pagina anterioara