Cocteiluri de post

De la cocteilurile de fructe pana la cele cu alcool, ne putem bucura de toate aceastea in zilele de post. Iata care sunt cele mai interesante si gustoase cocteiluri de post.

Spor la gatit si pofta buna !

11. Suc de morcovi si macris

Ingrediente: 500 g morcovi, 120 g macris (obisnuit sau de padure - macrisul iepurelui), 2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Morcovii se spala, se curata, se taie felii mici si se trec printr-un storcator pentru suc. Se spala frunzele de macris, se taie marunt, se trec si ele prin storcator. Sucurile obtinute se amesteca si li se adauga zeama de lamaie. Rezulta 2 pahare (400 ml) de suc care se bea rece.

12. Suc de rosii cu busuioc

Ingrediente: 500 g rosii bine coapte, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura busuioc verde tocat marunt.

Mod de preparare: Rosiile se spala bine, se curata capacele, se taie in sferturi si se trec prin storcatorul de fructe. Se adauga, in sucul obtinut, zeama de lamaie si busuiocul verde tocat. Se pune timp de 2 ore la frigider si se serveste rece. Cantitatea ajunge pentru 2 pahare a 150 ml.

13. Suc de rosii, morcovi si hazmatuchi

Ingrediente: 450 g morcovi, 450 g rosii, 2 linguri suc de lamaie, 2 linguri suc de portocale, 1 lingura hazmatuchi verde tocat marunt.

Mod de preparare: Rosiile si morcovii se spala bine, se taie in cuburi mici si se trec prin storcator. in sucul rezultat se adauga sucul de lamaie, de portocale si hazmatuchiul taiat marunt. Se serveste rece. Portia ajunge pentru 3-4 pahare a 200 ml.

14. Suc de visine

Ingrediente: 1 kg visine, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 kg zahar tos, o jumatate lingurita scortisoara macinata, o jumatate lingurita cuisoare macinate.

Mod de preparare: Visinile se spala bine, li se scot samburii, se storc si se fierb cu zaharul si celelalte ingrediente pana ce da totul in clocot. Se lasa apoi 12 ore si se mai fierb 15 minute, strangand spuma ce se formeaza. Sticlele se spala bine cu apa fierbinte, se fierb si accesoriile: palniile, dopurile de cauciuc pentru sticle si lingura strecuratoare. Sticlele se infasoara in hartie de ziar bine umezita, se toarna sucul cald fiind, se pun dopurile de cauciuc.

1 2 <- Pagina anterioara